Hoge Raad in zaak whiplashklachten

In dit artikel bespreek ik een arrest van de Hoge Raad – gewezen op 22 september 2023 - over een slachtoffer met whiplashklachten. Het arrest van de Hoge Raad is niet heel verrassend aangezien het vaste jurisprudentie bevestigt. Maar de Hoge Raad vernietigt het arrest van Gerechtshof Den Bosch omdat dat de jurisprudentie niet juist toepast. Deze zaak toont aan hoe ingewikkeld letselschadezaken zijn en dat je als whiplashslachtoffer stevig in je schoenen moet staan en engelengeduld moet hebben om je recht te halen.
Lees meer »

Is de werkgever aansprakelijk voor burnout van een van zijn werknemers?

Je kent het vast wel. Je hebt de ene reorganisatie nog maar net achter de rug en het (nieuwe) management kondigt de volgende alweer aan. En bij elke reorganisatie blijkt dat de maar niet afnemende hoeveelheid werk met steeds minder collega’s moet worden gedaan.
Lees meer »

€ 250.000,- aan smartengeld toegewezen in mishandelingszaak

Het Gerechtshof Den Haag heeft in zijn arrest van 8 maart 2018 een recordbedrag aan smartengeld aan een letselschadeslachtoffer toegewezen: € 250.000,-. Het slachtoffer dat het bedrag toegewezen kreeg, heeft door een mishandeling zéér ernstig letsel opgelopen.
Lees meer »

Whiplash: de stand van zaken

Whiplash betekent veelal een hoop ellende. Vaak zijn er veel pijnklachten en veel beperkingen. Het merkwaardige is dat ondanks die vele klachten uitwendig niets te zien is. Zelfs op een röntgenfoto of MRI scan is niets te zien.
Lees meer »