De afwikkeling van letselschade is vrijwel altijd complex. Er bestaat eigenlijk niet een eenvoudige letselschade. Ieder slachtoffer is anders. Het is gewoonweg altijd maatwerk.

Het merendeel van de letselschadezaken wordt afgehandeld met de aansprakelijkheidsverzekeraar van de schadeveroorzakende partij. Voor de verzekeraar is het afwikkelen van letselschade dagelijkse kost met een aan het slachtoffer tegenstrijdig belang. Voor het letselschadeslachtoffer is een afwikkeling van een letselschade geen dagelijkse kost.

Als slachtoffer komt er veel op je af

Sterker nog: nog afgezien van de traumatische/emotionele kant van de zaak en terwijl een slachtoffer druk doende is met herstel, rijzen voor hem of haar of diens nabestaanden ineens allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer terug op de rit? Kan ik een letselschade claimen? Bij wie? Wat kan ik vorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? Een verzekeraar vraagt mij het hemd van het lijf. Waarom stelt hij die vraag? Gaat hem dat wel aan? Moet ik die vragen wel beantwoorden?

De beantwoording van die vragen en de begeleiding van het vaak langdurige en ingewikkelde schaderegelingstraject vergen specialistische kennis en ervaring. Inschakeling van een professionele en in het letselschaderecht gespecialiseerde belangenbehartiger is absoluut noodzakelijk.

Deskundige juridisch hulp

Ik ben al jaren Letselschade advocaat. Ik treed uitsluitend op voor slachtoffers en niet voor verzekeraars. Ik ben lid zowel van de Vereniging van LSA advocaten (www.lsa.nl) als van de Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (www.asp-advocaten.nl). Ik heb mij bij deze verenigingen aangesloten omdat zij deskundigheid hoog in het vaandel hebben staan. Zowel de LSA als de ASP zijn verenigingen van advocaten die pas mogen worden toegelaten nadat zij hebben voldaan aan een zware intensieve opleiding, tenminste vijf jaar als advocaat ingeschreven zijn en voldoen aan strenge door de vereniging gestelde eisen van deskundigheid op het gebied van letsel- en overlijdensschade. Verder dient de LSA advocaat jaarlijks tenminste 500 uur aan de behandeling van letselschadezaken te besteden en eisen zij permanente nascholingseisen. De verenging van ASP advocaten is een vereniging voor letselschade advocaten die uitsluitend voor slachtoffers optreedt.

Zo hebt u de zekerheid dat uw letselschade deskundig door mij wordt behandeld.